top of page

Tentang

High Point Education Group Sdn Bhd telah ditubuhkan pada Mei 2011 dan perniagaan terasnya ialah pendidikan. Selaras dengan objektif, matlamat, visi dan misi High Point Education Group, Queens College telah ditubuhkan sebagai cawangan utama dalam menjalankan perniagaan pendidikan. Kolej Queens telah diluluskan oleh Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) Malaysia untuk beroperasi sebagai institusi pengajian tinggi swasta.

 

Kolej Queens terletak di No. 2, Jalan Dewan Sultan Sulaiman 1, Kampung Baru, 50300 Kuala Lumpur Wilayah Persekutuan, Malaysia. Ia dimiliki sepenuhnya oleh High Point Education Group Sdn. Bhd.

 

Selaras dengan visi dan misi Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia (KPT), Kolej Queens berhasrat untuk mendidik dan melengkapkan pelajar dengan pengetahuan, kemahiran dan pendedahan global tanpa mengabaikan kepentingan kemahiran insaniah seperti kemahiran perhubungan awam, kemahiran berkomunikasi, berfikir. kemahiran dan kemahiran, kemahiran menyelesaikan masalah, kemahiran pembelajaran sepanjang hayat dan kemahiran kepimpinan.

dart-hitting-bullseye-target-with-word-success-dartboard.jpg

Mission

  • Menyediakan infrastruktur konduktif kepada semua orang untuk membentuk kemahiran cemerlang dalam pemikiran kreatif dan strategik.

  • Memiliki dan sistem organisasi yang cemerlang serta menawarkan pasukan pengurusan dan pentadbir profesional dengan portfolio kewangan yang mantap untuk memastikan aliran operasi sentiasa lancar, konsisten dan berterusan.

  • Membangun dan melahirkan modal insan berilmu dalam pelbagai bidang, yang sangat kompeten dalam bidang keusahawanan berorientasikan kreatif dan inovatif, setanding dengan keperluan industri.

  • Menawarkan kursus yang kualitinya diiktiraf dan diiktiraf oleh MQA (Agensi Kelayakan Malaysia) dan KPT (Kementerian Pengajian Tinggi).

Vision

Daripada hanya memberi tumpuan kepada perkara akademik, Kolej Queens percaya bahawa untuk berjaya dalam kehidupan atau dalam mana-mana kerjaya tertentu, graduan juga mesti mempunyai keseimbangan kemahiran, pengalaman dan kecergasan dalam semua aspek kehidupan; iaitu rohani, emosi, sosial, fizikal dan mental.

Keseimbangan semua faktor ini akan membolehkan graduan menangani dan menghadapi sebarang masalah kritikal yang dihadapi sama ada dalam kehidupan mahupun kerjaya.

Memandangkan trend dalam pendidikan global sentiasa berubah dengan pantas dengan idea-idea baru, teori, konsep, teknik, skop dan perkara-perkara lain yang berkaitan. Kolej Queens akan sentiasa berwaspada dan sentiasa terkini dalam menangani sebarang perubahan dalam pembangunan pendidikan global.

bottom of page